Michel

Michel Bitter

Zoals je waarschijnlijk ondertussen wel hebt opgemerkt. Mijn naam is Michel Bitter, 24 jaar oud, studeer en heb een ongelofelijke passie voor de digitale sameleving. Momenteel sluit ik mijn studie Digitale media en communicatie aan de Hogeschool Utrecht af. Deze studie leert haar studenten hoe zij technologie kunnen gebruiken om de interne- en/of externe communicatie van een organisatie te verbeteren. Hierbij ligt de focus vooral op het toepassen van ontwikkelingen in het bedrijfsleven t.b.v. de informatievoorziening, zonder dat hierbij ethische vragen werden gesteld over bijvoorbeeld de privacy van de gebruikers.

Juist doordat ik mijn opleiding niet kritisch genoeg vond op het gebied van het inzetten van technologie voor communicatie of marketing doeleindes ben ik mijzelf hierin zelf verder gegaan. Dit resulteerde erin dat ik echt ben gaan nadenken hoe volgens mij de digitale samenleving eruit zou moeten zien. Ik ben naast dat ik innovatie nog altijd heel interessant vind me gaan bezig houden met vraagstukken zoals; ‘Hoe moeten we in het digitaal tijdperk omgaan met privacy’, ‘hoever mag de overheid digitaal gaan om criminelen op te sporen.’, ‘Moeten wij onze kinderen toegang geven tot technologie, ook al is het bewezen dat het hun ontwikkeling in de weg kan staan’, etc… Daarnaast ben ik me gaan bezighouden hoe men technologie kan gebruiken binnen het veiligheidsdomein.

Zoals je misschien al gezien hebt blog ik op deze website over al deze zaken. Ik ben met deze blog begonnen om via mijn visie op technologie in gesprek te komen met jouw. Ik wil graag horen hoe jij denkt over de onderwerpen waarover ik schrijf. Daarom nodig ik je dan ook heel graag uit om eens een reactie te plaatsen op een van mijn blog items. Ongeacht of je het met me eens bent of niet. Natuurlijk sta ik ook open voor andere gesprekken over onderwerpen die ik niet bespreek in mijn blog. Het enige wat je daarvoor hoeft te doen is het contactformulier op de contactpagina in te vullen en ik zal gegarandeerd antwoorden. Misschien eindigen we wel gedachten uitwisselend in de kroeg onder het genot van een heerlijk biertje.